Start
På gång
Här kan du äta
Här kan du bo
Handla
Att göra
Skärgård
Hamn
Kultur
Idrott
Litteratur
Kollektivtrafik
Nära till
Lokala företag
Samhällsinfo
Inflyttning
Historia
Samhälls-
föreningen

Bildgalleri
Hitta

Nära till

Lysningsbadet

Här behöver du aldrig gå sysslolös med vårt breda utbud av aktiviteter. Med Lysseklubben blir det lek och spännande aktiviteter varje dag! Gå på skattjakt, se på teater, snorkla och utforska Östersjön, följ med på trolläventyr, grillkväll och träffa Lysse - vår alldeles egna sälkompis och hans vänner. Besök äventyrsberget, hoppa i Luftkuddeland, ät en utsökt måltid, lattja i poolen eller varför inte bara lapa sol på någon av våra härliga sandstränder.

Läs mer här

GamBOWL

Möte, konferens, barnkalas, jobbgänget, svensexa, möhippa, fira din 50-årsdag i goda vänners lag, syjuntan, kompisgänget eller bara en vanlig kväll när du vill att det ska hända lite extra. På GamBOWL har vi möjligheterna och tillsammans hittar vi en bra lösning.

Läs mer här

Astrid Lindgrens Värld

Har man inte tidigare besökt Astrid Lindgrens Värld kan det vara lite svårt att föreställa sig hur spännande det kan vara att befinna sig här. Att möta sin favoritkaraktär livs levande är en stor upplevelse för ett litet barn. Rätt som det är dyker självaste Pippi Långstrump upp på riktigt. Har hon inte Kling och Klang i hasorna stannar hon säkert till och pratar och leker en liten stund. Precis efteråt strosar Rasmus och Paradis-Oskar förbi, på luffen som de är. Under en dag, eller två, i Astrid Lindgrens Värld kan man också stöta på Emil, fröken Prysselius, Alfred och Lina och många andra.

Läs mer här

Virums Älgpark

Älgar o hjortar finns i två olika hägn. Ett är 6 ha och ett är 2,5 ha stort. Områdena består av varierande åker, äng och lite skog. Det finns även dammar i hägnet som älgarna älskar att bada i. Det är en härlig upplevelse att se dem njutningsfullt plaska omkring där. Ni upplever älgarnas närhet genom safariturer in i parken. Vagnarna ni åker i har tak och delvis öppna sidor så man har möjlighet att klappa och mata älgarna samtidigt som man sitter väl skyddad. Dåligt väder är inget problem.

Läs mer här

"Panget" - Mörtfors pensionat

En kock och en jägare, en marknadsförare och en bagare, en inredare och en trädgårdsmästare. Många är rollerna på Pensionatet och vi använder oss av våra samlade yrkeserfarenheter och utbildningar för att ge våra gäster både en upplevelse enligt gängse tradition och någonting nytt! För hos oss på Mörtfors Pensionat ska gästerna äta och dricka och känna sig som hemma. Köttet kommer från gårdarna runtomkring och allt är hembakat.

Läs mer här

"Tofvehult - Kafé, Konferens och boende

Känn er som hemma! Kanske en klysha, men vi menar det verkligen. Vi bor och driver verksamhet i Tofvehult, så hos oss är ni just precis det - Hemma! Såväl kafé som stugorna är personligt inredda, på lite gammaldags vis. Vi har en förkärlek för "lanthandelsepoken" så det finns mycket att titta på. Över Tofvehult vilar det dessutom ett behagligt lugn.

Läs mer här

Huldas Café och Hantverk

Litet och charmigt café som tidigare har varit både skola och affär. Är beläget mellan Hjorted och E22, längs med stor Falsterbovägen.

Läs mer här

Hjorteds mopedmuseum

En nostalgitripp till tonåren då livet lekte och man var osårbar och de enda problemen i livet var tjejer är inte helt fel. I vår tid när så mycket handlar om stress och logistik är ett besök på Hjorteds Mopedmuseum en påminnelse av en tid och en epok som aldrig kommer tillbaka. En tid som många av oss har fina minnen av och som vi kanske saknar lite grand. En tid när mopeden, stereon och Elvis Presley kom in i våra liv. Kom till Hjorted och återupplev den.

Läs mer här

Gocart center - Västervik

Banan har idag utvecklats till en av de finaste i landet och är välbesökt under sommarhalvåret. Till våren 2009 har vi dragit in kommunalt vatten och avlopp, byggt ny handikapptoalett, nytt staket samt börjat schakta för en kommande utbyggnad av banan. 2011 bytte företaget ägare och drivs nu av Kim Iserstål. Maj 2011 byggdes banan ut ytterliggare 150 meter. Nytt För 2012 är 2 svåra chikaner (S kurvor). Gillar du fart och spänning? Då har du kommit precis rätt!

Läs mer härTycker du att din verksamhet ligger i närheten av Blankaholm, men ändå saknas du på sidan? Maila så lägger vi upp dig!
 

Blankaholm Solstadström Samhällsförening